Uppdatering angående Twitter

Jag har noterat att det cirkulerat lite felaktiga uppgifter, missförstånd och rykten gällande vad som kan ha föranlett min avstängning från Twitter. Det vanligaste missförståndet, som fått viss spridning, gör gällande att jag skulle ha blivit varnad av Twitter före avstängningen. Detta stämmer inte. Jag har aldrig blivit varnad av Twitter och jag har aldrig blivit meddelad att jag skulle ha gjort mig skyldig till ett regelbrott eller liknande. Jag har fortfarande inte blivit meddelat varför jag blivit avstängd och jag kan fortfarande inte mer än gissa vad som ligger bakom avstängningen.

Jag vill också säga att den till synes godtyckliga tillämpningen av avstängningar på sociala medieplattformar är ett yttrandefrihetsproblem, vilket jag tidigare skrivit om. Twitter, Facebook och så vidare är vår tids motsvarigheter till torget, där åsikter och analyser ska få stötas och blötas (såklart inom rimliga gränser). I mitt fall hindrar avstängningen från Twitter mig från att nå ut i mina roller som forskare, debattör och journalist. Det har också avsevärt försvårat min förmåga att hålla kontakt med människor samt kunna genomföra någon form av omvärldsbevakning. Avstängningen är alltså oerhört handikappande även i mina yrkesroller (där jag tyvärr blivit beroende av Twitter som plattform just på grund av att det inte finns några egentliga alternativ).    

Jag vill igen tacka för det minst sagt massiva stöd jag fått och jag skulle uppskatta all hjälp för att få den här blockeringen hävd, från allmänheten, från journalistkollegor och från forskarkollegor. Jag ska också undersöka möjligheten att få hjälp från journalistförbundet, där jag ju är medlem.

Jag håller er uppdaterade så fort jag får reda på något mer.

Har ni några frågor så nås jag lättast på e-post: victor.pressfeldt@hist.lu.se eller telefon 0706 009 328.

PS

Hjälp mig gärna sprida detta på Twitter, där jag ju som sagt inte kommer in.

Leave a comment

Leave a Reply